Livet med eksem - Atopisktalt.dk

#livetmedeksem

"Hvis folk vidste, hvordan mit liv virkelig er, ville de måske se anderledes på mig?"

Hvad ser jeg - hvad ser de? #livetmedeksem

Test dig selv – hvor svært er dit eksem

Har du fået diagnosen atopisk eksem af en læge? Så kan du teste, hvor alvorligt dit eksem er. Testen viser, om dine symptomer kan klassificeres som mildt, moderat eller svært atopisk eksem og er baseret på det redskab, som mange hudlæger bruger, kaldet POEM (Patient Oriented Eczema Measure). 

Hvad ser jeg - hvad ser de?

Atopisk eksem kan have stor betydning for din hverdag. Eksemet kan være så generende, at du til tider kan have svært ved at fungere ordentligt – både privat og professionelt. Men eksem skal ikke have lov til at styre dit liv.

Det kan nogle gange være svært for omgivelserne at forstå, hvordan det er at leve med atopisk eksem. Selvom det ville være lettere, hvis de bedre forstod, hvordan du har det, kan det til tider være svært at sætte ord på.

Se her forslag til hvordan det at leve med atopisk eksem kan forklares

Jo bedre du forstår, hvad eksemet gør ved dig, jo bedre kan du håndtere sygdommen.

Derfor er det vigtigt, at du lærer dit eksem at kende, passer på dig selv og så vidt muligt undgår de ting, du ved, kan give et nyt eksemudbrud. Og så er det vigtigt, at du har et godt samarbejde med din læge, der kan hjælpe dig både med behandling og med hverdagens udfordringer.

Test dig selv – hvor svært er dit eksem

Det kan du gøre for at hjælpe dig selv følelsesmæssigt

Eksem er mere end en fysisk sygdom. Fordi udslættene er synlige og generende, kan eksemet ofte påvirke en følelsesmæssigt.

Læs mere her om de mange teknikker til at håndtere følelserne