Mildt eksem

Hvad er mildt eksem?
Mildt atopisk eksem er kendetegnet ved kløende udslæt på huden. Mildt eksem adskiller sig fra moderat og svært eksem ved, at du typisk kan holde sygdommen i ro ved at behandle med fugtighedscremer og i nogle tilfælde milde steroidcremer. 

Hvor kan du blive behandlet?
Det vil ofte være den praktiserende læge, der stiller diagnosen og hjælper med at behandle dit milde eksem. 

Hvad kan du gøre, hvis behandlingen ikke virker?
Hvis din sygdom og dine symptomer ikke kan holdes i ro med den behandling du får hos din praktiserende læge, så bed om en henvisning til en praktiserende dermatolog (hudlæge).

Moderat til svært eksem

Hvad er moderat eksem?
Moderat atopisk eksem adskiller sig fra mildt eksem ved, at det sjældent kan holdes nede udelukkende ved brug af  fugtighedscremer og milde steroidcremer. Her er det typisk nødvendigt både at bruge fugtighedscremer og stærkere steroidcremer. Hvis du har moderat til svært eksem, kan du også have behov for lysbehandling og/eller systemisk behandling (tabletter). 

Hvor kan du blive behandlet?
Moderat til svært eksem behandles af den praktiserende dermatolog/hudlæge. 

Hvad kan du gøre, hvis behandlingen ikke virker?
Hvis din sygdom og dine symptomer ikke kan bringes i ro med den behandling, din praktiserende dermatolog kan tilbyde, skal du bede om en henvisning til specialistbehandling på en af landets seks dermatologiske hospitalsafdelinger (Bispebjerg, Gentofte, Roskilde, Odense, Århus eller Aalborg).

Svært eksem

Hvad er svært eksem?
Svært atopisk eksem er kendetegnet ved rødt udslæt, vedvarende kløe og dårlig søvn, og hos nogen er livskvaliteten meget påvirket. Svært atopisk eksem kan være så generende og smertefuldt, at det kan blive nødvendigt med indlæggelse på hospitalet. Ved svært eksem er fugtigheds- og steroidcremer sjældent tilstrækkeligt. Her vil der ofte også være behov for systemisk behandling. 

Hvor kan du blive behandlet?
Svært atopisk eksem, der ikke kan bringes i ro hos den praktiserende dermatolog, kan behandles på en af Danmarks seks dermatologiske hospitalsafdelinger (Bispebjerg, Gentofte, Roskilde, Odense, Århus og Aalborg), hvor man finder en række af landets førende specialister og forskere inden for atopisk eksem. De har adgang til systemiske behandlinger, som kun bliver tilbudt dem, der ikke har tilstrækkelig effekt af andre behandlingsformer. 

Hvad skal du gøre, hvis behandlingen ikke virker?
Der kommer løbende nye behandlinger til svært atopisk eksem. Tal med din læge/dermatolog, hvis du ikke føler dig velbehandlet, så I sammen kan undersøge, hvilke behandlingsmuligheder der er relevante for dig.