Mange lever med symptomer på næsepolypper uden at få hjælp - de kan ikke dufte, smage og har ofte en næse, der løber. Dertil kan de have problemer med at sove om natten, og har ofte en trykken for hovedet. Mange som lever med denne sygdom, tænker, "sådan er det bare", og har accepteret det som et livsvilkår.

Mange har levet med denne tilstand i årevis. Men sådan behøver det ikke være.

Inden for de seneste år er der sket et løft på behandlingsområdet. Forskning har leveret ny viden og en række nye behandlinger, som styrker mulighederne for at hjælpe dig og andre med at opnå kontrol med sygdommen og at blive symptomfri. 

Hvis du oplever, at dine symptomer generer og forstyrrer din dagligdag og din nattesøvn i en sådan grad, at det nedsætter din livskvalitet og dine muligheder for at tage en uddannelse, passe et arbejde, se venner eller dyrke dine fritidsinteresser, så bør du tale med en øre-næse-hals-læge eller bede om at få en henvisning til en specialist på en hospitalsafdeling, som kan hjælpe dig.

Ny viden og nye muligheder giver håb. 

Klik på linket og se, hvordan du får hjælp.

Eller se vores animationsfilm om, hvordan du får hjælp (filmen er nederst på siden)

Næsepolypper går også under betegnelsen: kronisk rhinosinuitis med næsepolypper (CRSwNP).

Hvor meget påvirker næsepolypper dit liv?

Hvor kan du få hjælp..?

Her kan du få råd og vejledning om kronisk rhinosinuitis med næsepolypper.

MAT-DK-2200632 (V1.0) 17. april 2023

Vidste du det?

80%

af personer med næsepolypper har Type 2-inflammation.

Personer med næsepolypper kan også have astma. Dette er forårsaget af en specifik type betændelse, som hedder; Type 2-inflammation.