Livet med Prurigo Nodularis kan være en udfordring

Lever du med Prurigo Nodularis, ved du, at det er en sygdom, der kan drive én til vanvid. Kløen kan være så voldsom, at det er umuligt at koncentrere sig om noget som helst. Samtidig har du måske generende knopper over hele kroppen, som du både fysisk og psykisk må leve med. Heldigvis kan du i dag med den rette hjælp få kontrol over sygdommen.

Hvad betyder kløen for din søvn og energi?

Når du lider af Prurigo Nodularis, klør din hud ofte. Nogle beskriver de kløende knopper som en følelse af, at noget kravler rundt under huden. Kløen kan gøre det svært at koncentrere sig og forstyrrer ofte nattesøvnen. Faktisk har kløen en tendens til at være værre om natten. Det skyldes, at kroppens døgnrytme kan ændre din temperatur, hudens sammensætning eller dine hormoner om natten. Desværre betyder det, at du kan have sværere ved at falde til ro, så du sover for lidt. Om dagen føler du dig derfor drænet for energi og kan have svært ved at holde humøret oppe.

Prurigo Nodularis bør ikke afholde dig fra at være social

At leve med en kronisk sygdom kan nogle gange gøre det svært at have et socialt liv. Især hvis du endnu ikke har fået kontrol over symptomerne. Hver fjerde med prurigo nodularis fortæller, at de er så plaget af sygdommen, at de ikke længere ønsker eller føler sig i stand til at deltage i sociale aktiviteter.

Det er helt forståeligt, hvis du føler, at det nogle gange er uoverskueligt at komme ud, når hele kroppen klør, og du måske har kløet dig til blods. Men hvis du er så påvirket af sygdommen, at du har svært ved at fungere i hverdagen, får du formentlig ikke den rette hjælp.

Pas på dit mentale helbred

Det er vigtigt, du søger hjælp, hvis du er meget påvirket af Prurigo Nodularis. Hjælpen er der. Søger du den ikke, risikerer du at stresse din krop i en grad, så det påvirker dit mentale helbred. Faktisk udvikler hver femte med prurigo nodularis psykiske lidelser som angst og depression. Sådan skal det ikke være. Søg hjælp og støtte.