Du behøver ikke gå til din praktiserende læge

Alt, der har med næsen at gøre, behøver du ikke tale med din praktiserende læge om. Du kan gå direkte til en øre-næse-halslæge uden henvisning. Du skal blot google dig til din nærmeste øre-næse-halslæge og ringe og bestille en tid.

Gå direkte til øre-næse-halslægen

Øre-næse-halslæge kan hjælpe de fleste med næsepolypper. Det er her, du får stillet diagnosen, og det er her, du får recept på forskellige næsesprays. Øre-næse-halslægen kan også supplere din behandling med tabletter og indsprøjtninger i en afgrænset periode.

Hvis øre-næse-halslægen ikke kan hjælpe dig med at få kontrol over næsepolypperne, så fortvivl ej: Du kan få mere hjælp hos specialisterne på landets hospitaler.

Specialisten på hospitalet hjælper dig, der er hårdt ramt

Har du prøvet flere næsesprays og måske også tillægsbehandlinger, kan du få en henvisning til en øre-næse-halsafdeling på hospitalet. Her er der endnu flere muligheder for at hjælpe dig, bl.a. i form af operation og biologisk behandling. Du kan sammen med specialisterne lægge en plan for, hvad der skal til for, at du kan komme tættere på at trække vejret gennem næsen – og få sanserne tilbage i dit liv.

Er du i tvivl om du har næsepolypper?

Tag testen og find ud af, om du har tegn på næsepolypper – og hvad du i så fald skal gøre ved det.

Få hjælp og støtte hos patientforeningen

På Lungeforeningens hjemmeside er der en hel sektion om næsepolypper, der en del af de øvre luftveje. Her kan du se film med øre-næse-halslægen, høre, hvordan det er at leve med næsepolypper og få masser af gode råd.

Få eksperternes råd