Du kan få kontrol over kløe og knopper

Lever du med den sjældne hudsygdom, Prurigo Nodularis? Eller kender du en, der gør? Så er der godt nyt: I dag kan du med den rette hjælp få kontrol over sygdommen, dæmpe kløen og slippe af med nogle af knopperne på din krop.

Ny viden giver nyt håb

Prurigo Nodularis har længe været en mystisk sygdom, som lægerne ikke vidste meget om. Men takket være forskning i de medicinske og videnskabelige miljøer ved vi i dag mere om sygdommen, og hvordan vi skal behandle den. Det betyder, at du kan komme tættere på at leve det liv, DU drømmer om – uden at de kløende knopper dominerer din hverdag. Og det uanset, om du lige har fået diagnosen prurigo nodularis eller har kæmpet med knopper og kløe i mange år.

Hvem kan give dig den hjælp, du har brug for?

Prurigo Nodularis er en kronisk hudsygdom. Det betyder, at sygdommen ikke går væk af sig selv, men kræver medicinsk behandling. Sygdommen er sjælden og kan ramme hårdt. Derfor kan du få behov for, at din læge henviser dig til en hudlæge, der er specialist i hudsygdomme. For nogle er det endda nødvendigt at komme videre til en hudafdeling på hospitalet.

Hvad kan du selv gøre for at få den rette hjælp?

Når du taler med din læge eller hudlæge, så fortæl, hvordan prurigo nodularis påvirker dig og dit liv. Jo flere detaljer, jo bedre kan (hud)lægen lægge en behandlingsplan, som passer til lige præcis dine behov.

Fortæl om knopperne, hvor ofte de klør, og hvordan sygdommen påvirker hele dit liv: Din søvn, dit humør, din mulighed for at se venner, have en kæreste og passe dit arbejde. Måske ville det se helt anderledes ud, hvis du fik den rette hjælp.

Hvornår er du i mål?

Målet med behandlingen er, at du får kontrollen over sygdommen. Det betyder, at du det meste af tiden kan:

  • Slappe af uden konstant at klø dig
  • Sove uden at kradse dig til blods
  • Gå i det tøj, du har lyst til
  • Ses med familie og venner uden at bekymre dig om, hvordan du ser ud.

Det er alt sammen muligt, også når du har Prurigo Nodularis – hvis du får den rette hjælp. Tal med en hudspecialist, hvis du føler, sygdommen kontrollerer dit liv og forhindrer dig i at gøre de ting, du drømmer om.

Giv ikke op, selvom det kan tage tid

At finde den behandling, der kan give DIG kontrollen over sygdommen, kan tage tid – især hvis du er hårdt ramt af prurigo nodularis eller meget påvirket af symptomerne. Men husk: I dag er der hjælp at hente. Så giv ikke op. Dit mål er at få kontrol over din sygdom, og med den nye viden er det muligt – også for dig.

Kan du få det bedre med din hudsygdom, end du har i dag?

Tag testen og få svaret