Du kan få kontrol over din astma

Astma er en kronisk lungesygdom, som rammer både børn og voksne. Selvom sygdommen er kronisk, kan du med den rette behandling i de fleste tilfælde leve det liv, du ønsker.

Du behøver ikke lade dig begrænse, du kan oftest være lige så aktiv som andre – også selvom du måske er hårdt ramt af astma.

Astma skal ikke begrænse dit liv

Når du har astma, skal du kunne det, alle andre kan.
Det fortæller astmalægen, der her uddyber, hvad du skal finde dig i – og ikke finde dig i – når du har astma.

Gode råd fra astmalægen

Oplever du symptomer på astma? Læs astmalægens gode råd til, hvordan du når derhen, hvor du kan leve det liv, du gerne vil, uden at astmaen står i vejen.

Mange eller få symptomer?

Nogle mærker kun lidt til symptomerne og kan holde dem nede med en forebyggende astmaspray. Andre oplever mange symptomer og deciderede astmaanfald, hvor de næsten ikke kan trække vejret. For de hårdest ramte kan det være svært at finde behandlinger, der hjælper dem til at leve ubesværet med astma.

Men husk: I dag er det muligt at få kontrol over astmaen – også selvom du er hårdt ramt. Det kan bare tage lidt tid at finde den rette hjælp.

 

Årsag til astma

Astma er en ret almindelig sygdom, som 7-10 % af den danske befolkning udvikler. Risikoen for at udvikle sygdommen stiger, hvis andre i familien har astma eller en af de sygdomme, der kan hænge sammen med astma, bl.a. atopisk eksem, næsepolypper og nogle allergier.
 

Er du i tvivl om, du har kontrol over din astma? Tag testen og få svaret.

Seneste nyt