Filtre

Atopisk eksem

Jul uden den sædvanlige ”jule-hud-kløe”

 • Atopisk eksem

Julen er skøn; men kan også være udfordrende for dig med eksem.  Jeg vil sætte fokus på et par af de hudproblemer, jeg tit har hørt om.

Undgå at dit eksem blusser op i julen – gode råd fra eksperten

Undgå at dit eksem blusser op i julen

 • Atopisk eksem

Levende lys, varme fra radiatorer der buldrer, ild i pejsen og spændende mad på bordet. Alt det giver julelys i øjnene hos de fleste. Men for dig med atopisk eksem, giver julen også udfordringer.

Patientforeningerne er til for dig – husk at bruge dem

Patientforeningerne er til for dig

 • Astma
 • Atopisk eksem

Patientforeningerne giver dig ikke kun råd og vejledning, som kan hjælpe dig i hverdagen. De kæmper også for at forbedre rammebetingelser for dig og de godt 235.000 voksne danskere (samt hvert femte danske barn), der lever med atopisk eksem.

Sol og sommer er godt for de fleste – også for dig med eksem

 • Atopisk eksem

En sommerferie med blå himmel og sol har for langt de fleste en positiv effekt på eksem og kløe. Og det er der gode forklaringer på. Undersøgelser viser, at solens stråler virker anti-inflammatorisk og kan være med til at dæmpe...

Børn, der er ved at træffe et valg

Kost, eksem og kravet om evidens

 • Atopisk eksem

Jeg har mødt og talt med mindst 1000 eksemramte mennesker i mit arbejdsliv. Ofte foregår første konsultation sammen med forældre eller pårørende. Og kost, diæter, tilskud eller restriktioner fylder noget i næsten alle disse samtaler.

Ting i bevægelse

Når noget sætter tingene i bevægelse

 • Atopisk eksem

Der er masser af håb i solstrålehistorier. Men der er også masser af læring, empati og indsigt i de historier, hvor vejen til bedring er lidt mere snørklet og udfordrende. Maja har det bedre – men ikke godt. I hvert fald ikke godt nok!

To brandmænd fik slukket en brand

Akut opblussen i eksem?

 • Atopisk eksem

Akut og svær opblussen af eksem er en voldsom oplevelse. Jeg vil gerne dele en historie med jer, som fint illustrerer et skoleeksempel på både klassisk opblussen – og på en klassisk og meget menneskelig reaktion.

En kvinde liggende i sengen

Atopisk eksem på intime og følsomme steder

 • Atopisk eksem

Eksem i skridtet forhindrer mange i at leve livet fuldt ud. I denne blog vil jeg skrive om at have atopisk eksem på de ydre kvindelige kønsorganer, hvad du selv kan gøre og hvilken hjælp du kan få.

Ballet

Bliver klemt mellem omsorg og andre mennesker?

 • Atopisk eksem

Det her er et blogindlæg om at være et menneske med eksem eller pårørende til en med eksem. Om at være rigtig godt inde i både sygdom og behandling. Og alligevel pludseligt opleve at føle sig klemt i processen mod bedre sygdomskontrol.

Alice i Eventyrland inspireret billede af en pige med en tiger, der angriber bagfra.

Down the rabbit hole

 • Atopisk eksem

Normalt styrer jeg udenom internettets hængedynd af influencere, pseudovidenskab og tvivlsomme råd. Så mødte jeg en håbefuld eksempatient, som havde fundet nogle spændende blogs online....

Lev ikke med det!

Lev ikke med det!

 • Atopisk eksem

Jeg oplever, at en hel del mennesker med atopisk eksem tappert har lært at leve med sygdommen. Der er mange grunde til, at man kan strande i en tilstand af accept. Men efter min bedste overbevisning er det ikke nødvendigt. Du skal ikke lære at leve med eksem, du skal leve uden - det fortjener du. Og vi kan også hjælpe dig.

Et par, der kysser hinanden på en prommenad

Lader du dit eksem stå i vejen for dit sexliv

 • Atopisk eksem

Voksne mennesker, der lever med atopisk eksem, oplever ofte, at deres eksem står i vejen for at skabe kontakt til andre, og eksemet påvirker deres sexliv. En studie viser at der er en klar sammenhæng mellem eksemets sværhedsgrad og deltagernes lyst til sex.